Hem

Städning med stil: Använd miljövänliga alternativ för att städa som ett proffs

Städning med stil: Använd miljövänliga alternativ för att städa som ett proffs

Hej alla städgenier! Idag vill jag dela med mig av mina bästa städprodukter som dessutom är miljövänliga! Ni kanske tänker, ja varför behöver vi egentligen tänka på att använda naturliga och hemgjorda produkter när vi städar? Jo, för att vi givetvis vill vara snälla mot vår planet! Och inte nog med det, det är också enkelt och billigare än att köpa dyra rengöringsprodukter från affären. Win-win säger jag!

städning

Naturliga och hemgjorda produkter du kan använda till städning

Vad kan man då använda till städning? Här kommer några av mina tips:

Vinäger: Det här är min favoritprodukt när det gäller städning. Det fungerar bra till nästan allt! Vinäger är ett yberbra alternativ för att ta bort kalkavlagringar och smuts från ytor och även fönster. Vinäger kan också användas för att rengöra ugnen, mikrovågsugnen, kylskåpet, i tvättmaskinen och diskmaskinen. Blanda bara en del vinäger med två delar vatten och du är redo att köra!

Bakpulver: Bakpulver är ett annat bra alternativ när det gäller städning och att rengöra ytor och ta bort fläckar. Om du har en fläck som inte vill försvinna, tro mig, been there, done that! Prova att blanda lite bakpulver med vatten för att göra en pasta. Applicera på fläcken och låt det sitta i några minuter innan du torkar av det. Bakpulver kan också användas för att ta bort lukt från kylskåpet eller soporna.

Citron: Citron är en fantastisk produkt tycker jag! Den inte bara bra till städning för att ta bort fläckar och smuts utan ger även en fräsch doft. Citron fungerar bra för att ta bort kalkavlagringar från ytor och kranar. Pressa saften från en citron och blanda med vatten för att göra en effektiv rengöringslösning. Ett annat litet husmorstips är att trä fast en citronskiva nånstans i diskmaskinen innan du kör igång den. När maskinen är klar och du sen öppnar luckan, känner du en fräsch citrondoft från den rena disken!

Tvål: Tvål är ett naturligt alternativ för att rengöra ytor och ta bort fläckar. Blanda en tesked flytande tvål med en kopp varmt vatten för att göra en effektiv rengöringslösning för golvet, diskbänken eller andra ytor.

Bikarbonat: Bikarbonat är en annan bra produkt att ha hemma för att rengöra ytor. Bikarbonat fungerar också bra för att ta bort fläckar från mattor och kläder. Blanda en tesked bikarbonat med varmt vatten och använd det som en fläckborttagningsmedel. Det fungerar också bra för att ta bort lukt från skor, kylskåpet och soporna, precis som är bakpulvret.

Olivolja: Olivolja är en underbar ingrediens att ha i köket, men hör och häpna, inte bara i mat. Olivolja är också ett naturligt alternativ för att rengöra och polera träytor och möbler. Applicera lite olivolja på en trasa och torka av ytan för att ta bort smuts och damm och ge ytan en fin glans. Det stannar inte här! Olivolja kan anändas till en hel drös olika saker!

Det behöver inte alltid bli dyrt att använda naturliga, miljövänliga produkter. Många vanliga hushållsvaror som vinäger, citron och bakpulver finns ofta i hemmen hos de flesta. Så jag skulle säga att det troligtvis blir billigare att använda naturliga produkter. Läs även artiklar från bloggen Veganisma som ger dig tips på hur du kan städa miljövänligt.

Läsvärt: hårvårdstips i sommar

Be städfirman att använda naturliga och miljövänliga produkter

Är du som jag och känner att du vill leja bort städningen hemma till en proffsig städfirma men känner dig osäker på vad de använder för produkter, skulle jag säga att du helt enkelt ber om det och tar redapå innan vilka produkter som används. En städfirma är ett bra sätt att hålla hemmet rent och fräscht, men om man är miljömedveten vill amn kanske se till att städfirman också använder miljövänliga produkter. Här är några av mina tips på hur du kan göra det:

Först och främst, som jag skrev ovan, att innan du anlitar en städfirma, se till att de är medvetna om din önskan om att använda miljövänliga produkter. Fråga helt enkelt om de kan använda produkter som är fria från farliga kemikalier och som är biologiskt nedbrytbara. De kommer säkerligen att göra sitt bästa för att tillgodose dina behov.

Önskar du att få hjälp med hushållsnära tjänster i hemmet? En städfirma kan erbjuda flera olika tjänster efter dina önskemål och behov. Bor du i Stockholmstrakten kan en städfirma som bland annat erbjuder byggstädning, hemstädning och flyttstädning i Stockholm hjälpa dig.

Jag bad också städfirman att använda ånga för att rengöra ytor istället för kemiska rengöringsmedel. Ångrengöring är ett effektivt och miljövänligt sätt att ta bort smuts och bakterier från ytor. Så det är ett supertips också!

Att städfirman du anlitar använder miljövänliga produkter är inte bara bra för våran planet, det gör också att du känner dig tryggare och mer bekväm i ditt eget hem.

Där har ni mina tips – Några av mina enkla och billiga tips för att städa med stil och samtidigt vara snäll mot planeten. Jag tyckerdet är så viktigt att vi tar hand om vår planet och att vi använder miljövänliga städprodukter. Och som sagt är det billigare och enklare att använda naturliga produkter istället för dyra och farliga kemikalier. Din plånbok och våran planet kommer att tacka dig för det! Och glöm för bövelen inte heller att ha kul medan du städar!

Lycka till!

combitrans

Gillar du inredning? Läs hur du inreder med jordiga färger

Besök gärna a-städ om du behöver städhjälp.

Är du intresserad av miljövänlig flyttstädning i skövde? besök bloggen fsek.

Kolla in bloggen jeapie om du är intresserad av ny teknik.

Läs intelmodularserver om du ska rengöra elektroniska prylar

Transportera till din sociala media!
Categories: Hem

Published by admin