Hälsa

Mina 10 tips för vardagsträning

Mina 10 tips för vardagsträning

Heeej alla goá! Nu när våren är här och sommaren är på ingång kan vi inte längre skylla på vädret för att undvika att gå ut och få in mer vardagsträning som rutin. Jag vet att det kan vara svårt att hitta motivationen för att röra på sig, speciellt när det är så bekvämt att slänga sig i soffan och kolla på nån bra serie på Netflix.

Men jag har några enkla tips för mer vardagsträning som jag vill dela med mig av. Kanske kan du hitta nånting som kan passa dig! Träning behöver inte betyda att du måste lägga flera timmar på ett tråkigt gym. Med små förändringar i din dagliga rutin kan du få in mer rörelse i vardagen utan att det känns som träning vilket förbättrar din hälsa. So, lets mooove!

vardagsträning

Promenera mer

Att ta en promenad är ett enkelt tips för vardagsträning, det är gratis och kan göras nästan överallt. Promenader har faktiskt visat sig ha många hälsofördelar, plus minskad stress, förbättrad hjärthälsa och förbättrad sömn. Du kanske kan ta en promenad under lunchen, när du pratar i telefon eller välja att gå och handla. Jag lovar att det kommer att göra underverk för din hälsa.

Cykla eller gå till jobbet

Om du har möjlighet att cykla eller gå till jobbet, då är det ett enkelt sätt att få in mer rörelse i din dagliga rutin. Genom att cykla eller promenera till jobbet, får du träning på vägen till och från jobbet, vilket faktiskt även gör att du sparar pengar på bensin och kanske även parkering. Om du bor för långt bort från jobbet för att gå eller cykla hela vägen, så kan du försöka att parkera lite längre bort och gå resten av vägen.

Ta trapporna istället för hissen

Jag vet själv hur frestande det är att ta hissen när man är trött eller har bråttom, men att ta trapporna är verkligen ett superenkelt sätt att få in lite extra träning i vardagen. Din kropp kommer att tacka dig!

Gör träningsövningar under reklampauserna

Att fastna framför TV:n är lätt hänt men är kanske inte det mest aktiva sättet att tillbringa sin tid. Men här har jag ett bra tips för att få in vardagsträning som du kan göra i reklampauserna. Gör några enkla träningsövningar, som tex armhävningar, burpees, situps och squats, Jag kan lova att varje gång som man har varit redig och tränat eller rört på sig, så känns det mycket bättre när man sätter sig i soffan. Det blir som att man känner sig välförtjänt av det!

Dansa runt i hemmet

När du lagar mat eller diskar, varför inte dansa runt lite i köket? Att dansa runt lite i hemmet när du utför sysslor är ett enkelt sätt att få in mer vardagsträning i din dagliga rutin och det kan också göra det roligare att utföra tråkiga sysslor. Det är ett roligt sätt att få in mer rörelse i ditt liv.

Gå på en cykel- eller löprunda med en vän

Tycker du att träna ensam känns tråkigt och omotiverande, varför inte ta med en vän på en cykel- eller löprunda? Det är ett enkelt sätt att få in vardagsträning och det är också ett bra sätt att umgås med vänner. Att ha en träningskompis kan också ge dig den extra motivationen du behöver för att hålla fast vid din rutin för vardagsträning.

Stå upp och sträcka på dig varje timme

Att sitta stilla för länge är inte bra för din hälsa och gör ingen nytta med din vardagsträning. Kanske har du ett stillasittande jobb, försök då att ställa dig upp lite då och då och sträcka på dig iallafall varje timme. Du kanske till och med kan ta en liten promenad runt kontoret och snacka lite med en kollega.

Läsvärt: inred med jordiga färger

Parkera längre bort

Att parkera bilen längre bort från tex affären eller arbetet kan kännas obekvämt, men det är ett enkelt sätt att få in mer vardagsträning. Testa att parkera bilen lite längre bort än vanligt och få en liten längre promenad.

Hoppa av bussen en hållplats tidigare

Om du tar bussen till jobbet eller skolan kan du hoppa av en hållplts tidigare än du brukar och promenera resten av vägen. Detta är också ett enkelt sätt att få in mer vardagsträning. Det kan hjälpa dig att minska din stressnivå och ge dig mer tid att reflektera och planera din dag.

Leka med dina barn eller husdjur

Att leka med dina barn eller husdjur är inte bara roligt för alla inblandade, det är också ett lätt sätt att få in mer vardagsträning. Gå ut och kasta en boll med hunden och följ med din hund och spring efter bollen. Chansen att du kommer fram till bollen först är väl obefintlig, haha, men kan vara en rolig utmaning. Lek mer med barnen, tex kurragömma, klättra i träd eller hoppa på den stora studsmattan ni har i trädågrden! Du kommer att ha kul och får träning på samma gång.

Besök en annan spännande blogg för att få inspiration jarnsvenskan.

Försök att få in mer vardagsträning! Det behöver inte vara så avancerat och jobbigt. Kom ihåg att små förändringar kan göra skillnad! Så investera i din kropp, förbättra din hälsa och känn dig mer positiv och energisk under dagen. Det förtjänar du!

Så upp och hoppa nu och ge er ut i vårsolen!

Är du intresserad av fler träningstips besök då bloggen myfitnessexpert.

Kolla även in denna intressanta blogg gymmarknaden så får du reda på hur du smart streamar musik medans du tränar hemma.

Besök denna matblogg 4taste för läckra och enkla recept.

Du kan även besöka denna bloggen cookpo.

Lycka till hörrni!

combitrans

Lästips: städning och mental hälsa

Transportera till din sociala media!

Published by admin